Uitvaart regelen in de regio Apeldoorn

Uitvaart regelen in de regio Apeldoorn

Een uitvaart regelen in de omgeving van Apeldoorn?

 

Zodra er een dierbare komt te overlijden dient er in korte tijd veel geregeld te worden voor een waardig afscheid. Verschillende beslissingen en keuzes moeten hierbij gemaakt worden. Op deze pagina leest u alles over de zaken die komen kijken bij het regelen van het afscheid van een dierbare en een uitvaart in Apeldoorn en Vaassen.

Direct met mij contact opnemen? Dat kan 24 uur per dag, 7 dagen per week via 055-2032214 of 0578-700235.

Op deze pagina geef ik antwoorden op de volgende vragen die veel gesteld worden bij het regelen van een uitvaart:

.

 

Welke mogelijkheden zijn er voor een passend afscheid?

Het voorbereiden van een uitvaart bestaat uit het maken van heel veel keuzes. Indien de overledene deze keuzes vooraf niet kenbaar heeft gemaakt, komt deze verantwoordelijkheid bij de nabestaanden te liggen. Welke keuzes zijn dit vaak?

Een van de eerste en wellicht belangrijkste is de keuze voor een crematie of begrafenis. Daarbij dient ook de locatie van cremeren of begraven en de locatie van opbaring gekozen te worden. Opbaren thuis, in de eigen vertrouwde omgeving, behoort heel vaak tot de mogelijkheden. Maar kan uiteraard ook in een uitvaartcentrum, indien gewenst met 24-uurs toegang.
 
Rouwkaarten moeten veelal snel verstuurd worden. De gasten zijn hiermee op tijd op de hoogte van het overlijden en van het tijdsptip van de plechtigheid. Echter het ontwerp van de rouwkaart is afhankelijk van de keuze voor de locatie en de tijdstippen van de condoleance en het afscheid. Natuurlijk behoort ook een rouwadvertentie tot de mogelijkheden.
 
Voor de invulling van het afscheid moeten meerdere beslissingen worden genomen. Denk hierbij aan de rouwauto, de uitvaartkist, muziek, bloemen en de invulling van de afscheidsdienst. Ook de locatie van de afscheidsdienst, de koffietafel en eventueel de catering komen hierbij kijken.
 
Er zijn vele mogelijkheden om een afscheid geheel naar persoonlijke wensen in te vullen. Uiteraard help ik u hier graag bij, mijn jarenlange ervaring komt hierbij goed van pas. Ik stel alles in het werk om uw wensen of die van degene die u lief heeft te realiseren. Natuurlijk ben ik te allen tijde beschikbaar in deze, voor u, zo moeilijke periode. Heeft u al nagedacht over uw eigen uitvaartwensen? Deze kunt u vastleggen in een testament of (kosteloos) in een uitvaartwensenboekje. Het vastleggen van uw uitvaartwensen kan u rust geven. Het geeft nabestaanden meer tijd en ruimte voor het daadwerkelijke afscheid.
 

Waar kunt u terecht voor een uitvaart in Apeldoorn en omgeving?

Een van de belangrijkste keuzes die gemaakt wordt tijdens het voorbereiden van een afscheid is de locatie. Het komt daarbij ook steeds vaker voor dat nabestaanden kiezen voor verschillende locaties voor samenkomst en uitvaart. Een kerk of uitvaartcentrum wordt hiervoor nog het vaakst gekozen, maar ook een eigen locatie zoals een wijkcentrum, restaurant of de eigen woning zijn geschikt als afscheidsruimte.
 
In de omgeving van Apeldoorn en Vaassen zijn een aantal crematoria en begraafplaatsen te vinden. Crematorium Heidehof in Ugchelen is de meest bekende. Verder beschikt Apeldoorn zelf over meerdere begraafplaatsen, zoals begraafplaats Soerenseweg, begraafplaats Heidehof, begraafplaats Wenum en een tweetal Katholieke begraafplaatsen. Vaassen beschikt voor een begrafenis over de mooie begraafplaats Wanenk aan de Oude Apeldoornseweg. Naast begraafplaatsen zijn er nog vele andere locaties waar een afscheidsbijeenkomst kan worden gehouden in de omgeving van Apeldoorn, Vaassen, Beekbergen, Ugchelen, Klarenbeek en Broekland.
 

Wanneer moet een crematie of begrafenis plaatsvinden?

Na het overlijden van een dierbare dient er in korte tijd veel geregeld te worden. Deze korte tijd heeft alles te maken met de wettelijke periode waarin een uitvaart plaats moet vinden. Het kan dan ook een hectische periode zijn. In de Wet op Lijkbezorging is vastgesteld dat een uitvaart tussen 36 uur en 6 werkdagen na het overlijden plaats moet vinden.

Bij wie kunt u terecht voor een uitvaart in Apeldoorn en omgeving?

Na het overlijden van een dierbare kunt u samen met een uitvaarondernemer zorgen voor een waardig afscheid. Henry van den Berg uitvaartzorg is werkzaam in regio Apeldoorn, Ugchelen, Beekbergen, Lieren, Hoenderloo, Klarenbeek, Beemte-Broekland, Vaasen, Emst en Epe. Ik bied een vertrouwelijke benadering en ga met rust en aandacht te werk.

Wat zijn de kosten van een uitvaartplechtigheid?

Begrafenis

De kosten voor een begrafenis liggen vaak hoger dan van een crematie. Er zijn daarnaast wisselende zaken die aan deze kosten bijdragen. Zo kunnen de kosten voor het graf en het grafmonument flink verschillen in prijs. De grafrechten verschillen dan vaak weer per locatie. 

Crematie

De kosten voor een crematie zijn bijna altijd lager dan voor een begrafenis, maar kunnen ook variëren per locatie. Een aantal zaken dienen hierbij geregeld te worden. Denk daarbij aan de muziek, gebruik van de aula, geluidsinstallatie, fotopresentatie, de catering in de koffiekamer en na afloop de asbestemming.
 
Heeft u al nagedacht over uw eigen uitvaartwensen? Deze kunt u vastleggen in uw testament of (kosteloos) in een uitvaartwensenboekje. 

Wenst u meer informatie over onze diensten?

Laat uw gegevens achter en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.
De gegevens die u heeft opgegeven zijn bij ons veilig. Lees hier onze Privacy Policy voor meer informatie.